Należy podkreślić, że wyżej wspomniana restrykcyjność absolutnie nie jest czymś złym, to oczywiste, że jedzenie przygotowuje się z zachowaniem najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa, w końcu zamierzamy je spożyć, czyli jak jego nazwa wskazuje – musi być jadalne. Produkcja seryjna w przemyśle spożywczym może być tworzona na ogromną skalę, jednak ta absolutna podstawa jest niezmienna. Dlatego też maszyny wykorzystywane w tej branży muszą spełniać precyzyjnie określone normy i podlegają szczegółowym kontrolom.
Za regulację kwestii związanych z bezpieczeństwem maszyn w przemyśle spożywczym odpowiada Komitet Tech...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- sześć numerów magazynu „Służby Utrzymania Ruchu”,
- dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
- dostęp do czasopisma w wersji online,
- dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
- ... i wiele więcej!