Rozwiązanie wspomnianego zakładu produkcyjnego polegało na umieszczeniu sprężarki w środowisku wolnym od zanieczyszczeń, regularnym czyszczeniu podłogi z żywicy epoksydowej i ścisłym przestrzeganiu protokołów dotyczących utrzymania tego środowiska.
Dla firm branży spożywczej (F&B) znaczenie bezolejowego sprężonego powietrza nie jest oczywiście niczym nowym. Sprężarki bezolejowe spełniające normę ISO 8573-1 określającą klasy czystości cząstek stałych, wody i oleju okazały się krytyczne.
Ale, podobnie jak inne tak rygorystyczne wytyczne, zwiększają one wydatki, zużycie energii i ostatecznie utrudniają życie liderom operacyjnym, którzy muszą obniżyć całkowity koszt cyklu życia (LLC) swoich inwestycji kapitałowych.
Jest tego więcej! Jako konsument jestem również bardzo świadomy i dumny z wyzwania, jakie konsumenci stawiają przed sektorem gastronomicznym, aby poprawić nie tylko zrównoważony rozwój ich organizacji, ale także produkcję żywności i napojów – a oczywiście jest to duża część kosztów producentów.
Z pola na stół
Ten dobrze znany zwrot jest...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- sześć numerów magazynu „Służby Utrzymania Ruchu”,
- dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
- dostęp do czasopisma w wersji online,
- dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
- ... i wiele więcej!