Dołącz do czytelników
Brak wyników

Komentarze ekspertów , Bezpieczeństwo

22 marca 2021

Jak zapewnić bezpieczeństwo pracowników przy produkcji żywności?

0 91

Konieczne jest przyjrzenie się całemu procesowi produkcji i zabezpieczenie go na każdym etapie, podobnie jak ma to miejsce w przypadku infrastruktury krytycznej. W każdym kroku – od zewnętrznej ochrony zakładu, aż po pakowanie – producentów mogą wspierać innowacyjne technologie.

Dostęp osób nieupoważnionych może zagrażać nie tylko integralności żywności, ale także bezpieczeństwu personelu. Powiązanie dobrej ochrony perymetrycznej ze skutecznym systemem kontroli dostępu może znacznie zmniejszyć ryzyko naruszeń, co pozytywnie wpłynie zarówno na procesy produkcyjne, jak i postrzeganie firmy w oczach pracowników.

Ważne jest, by decydując się na instalację systemów wizyjnych, pamiętać o każdym etapie produkcji żywności. Od ochrony granic fabryk i magazynów przed włamaniami, poprzez zarządzanie dostępem i zabezpieczanie linii produkcyjnych, aż po dbanie o fizyczne bezpieczeństwo pracowników i dostawców, rozwiązania monitoringu mogą wspierać sektor spożywczy w bardzo szerokim zakresie zastosowań. Wszystko po to, byśmy mogli cieszyć się świeżymi i zdrowymi produktami.

Komentarza udzieliła:
Dagmara Pomirska
Head of Sales Poland, Ukraine & Baltics, Axis Communications

Przypisy